Nationaal Orgel Museum Collectie
Home >Steun > Vrijwilliger worden
Vrijwilliger worden

Het Nationaal Orgelmuseum heeft zo’n 40 enthousiaste vrijwilligers, maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

De grootste groep werkt in het museum als gastheer/gastvrouw, en helpt bij het ontvangen van bezoekers, het afrekenen van entreekaartjes, geven van informatie en verkopen van boeken en cd’s en, indien gewenst, het geven van uitleg in het museum zelf. Deze vrijwilligers zijn altijd per twee ingeroosterd.

Er zijn echter ook werkgroepen met gespecialiseerde activiteiten als collectiebeschrijving, bibliotheekbeheer of het rondleiden van groepen. Het museum heeft zelfs twee vrijwilligers die regelmatig de orgels in het museum stemmen. We kunnen allerlei expertise gebruiken, dus mocht u interesse hebben u aan te melden, geef dan ook vooral aan waar uw eigen kennis en interesse naar uitgaat.
Let wel: u hoeft geen orgelkenner te zijn om vrijwilliger in ons museum te worden! Bent u bijvoorbeeld (algemeen) technisch goed onderlegt, of administratief een kei, of vindt u het heerlijk om lekkere hapjes te maken voor bij een ontvangst – samen kunnen we bespreken wat we eventueel voor elkaar kunnen betekenen.

De coördinator van de gastheren/-vrouwen stelt in onderling overleg een maandrooster op, waarop kan worden ingetekend: bijvoorbeeld een vaste ochtend of middag in de week of per twee weken, eens per maand een hele dag, of volgens een gevarieerd rooster. Wie van buiten de regio Elburg komt, kiest vaak voor een hele dag. Een dagdeel loopt van 11 tot 2 uur en van 2 tot 5.
Werkgroepen hebben eigen contactmomenten.
Neem voor aanmelding of vrijblijvende informatie contact op met het museum via info@nationaalorgelmuseum.nl