Nationaal Orgel Museum Collectie
Home >Steun > Vrijwilliger worden
Vrijwilliger worden

Het orgelmuseum heeft inmiddels zo’n 35 enthousiaste vrijwilligers die als gastheer/vrouw optreden, maar wij kunnen er nog meer gebruiken.

De meeste vrijwilligers helpen bij het ontvangen van bezoekers, het afrekenen van entreekaartjes, geven van informatie en verkopen van boeken en cd’s en, indien gewenst, het geven van uitleg in het museum zelf. De vrijwilligers zijn altijd per twee ingeroosterd. Er zijn echter ook werkgroepen met gespecialiseerde activiteiten als collectiebeschrijving, bibliotheekbeheer of educatie. Het museum heeft zelfs een vrijwilliger die regelmatig de orgels in het museum stemt. We kunnen allerlei expertise gebruiken, dus mocht u interesse hebben u aan te melden, geef dan ook vooral aan waar uw eigen kennis en interesse naar uitgaat.

De coördinator van de vrijwilligers stelt in onderling overleg een maandrooster op, waarop kan worden ingetekend: bijvoorbeeld een vaste ochtend of middag in de week of per twee weken, eens per maand een hele dag, of volgens een gevarieerd rooster. Wie van buiten Elburg komt, kiest vaak voor een hele dag. Een dagdeel loopt van 11 tot 2 uur en van 2 tot 5. Werkgroepen hebben eigen contactmomenten.
Neem voor aanmelding of nadere informatie contact op met coördinator Peter Coenen, via coordinatororgelmuseum@gmail.com