Nationaal Orgel Museum Collectie
Home > Agenda > 3-5 oktober: symposium over de toekomst van het orgel
'De toekomst van het orgel': driedaags symposium

Van 3-5 oktober vindt in het museum een symposium plaats over de toekomst van het orgel. Bent u organist, erfgoeddeskundige, lid van een kerkbestuur, dan is dit symposium voor u mogelijk interessant.

Het is algemeen bekend dat het historische pijporgel het moeilijk heeft. Steeds meer kerken krijgen een herbestemming, en wat moet een nieuwe eigenaar met het kerkorgel? Voor kerkelijke gemeentes is het orgel vaak een flinke kostenpost, maar zolang de kerk nog vol zit, is daar vaak wel een mouw aan te passen. Is dat niet meer het geval, dan is er vaak geen geld meer voor onderhoud en restauratie. Jongere generaties hebben vaak niet zoveel met orgels, simpelweg omdat ze het instrument niet meer kennen.

Hoe kunnen we het kerkorgel op een verantwoorde manier voor de toekomst bewaren? Deskundigen uit verschillende disciplines zullen zich in het driedaags symposium over deze kwestie buigen. Het is ook mogelijk een dag(deel) bij te wonen.

Het volledige programma is op te vragen via info@nationaalorgelmuseum.nl Ook krijgt u dan meer informatie over de deelnamekosten.