Nationaal Orgel Museum Collectie
Home > Activiteiten > Overige activiteiten
Kerstconcert in de Grote Kerk van Elburg (ism het Luthers Bach Ensemble)

Op vrijdag 17 december komt het Luthers Bach Ensemble uit Groningen naar Elburg voor een uitvoering van het Magnificat (BWV 243) en cantate V uit het Weihnachts Oratorium, beide gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Orgelmuseum, en zal plaatsvinden in de Grote Kerk, ongeveer 50 meter van het museum vandaan. 

Het Luthers Bach Ensemble is in de provincie Groningen een begrip. Het is het enige professionele barokensemble (koor en orkest) van het noorden van het land en staat onder leiding van organist en dirigent Tymen Jan Bronda. In december beleeft het ensemble haar derde lustrum.

Het concert op vrijdagavond 17 december begint om 20.00 uur. Voorafgaand aan het concert kunnen bezitters van een kaartje in de middag van 17 december een muzikale rondleiding krijgen in het Orgelmuseum tegen 50% korting (de normale prijs voor een rondleiding is €7,- pp, deze middag betaalt u € 3,50. De rondleidingen starten om 14.00, 15.00 en 16.00 uur en duren maximaal een uur. Van tevoren opgeven is verplicht, en graag aangeven met welke rondleiding u wenst mee te gaan, via info@nationaalorgelmuseum.nl Het aantal plaatsen is beperkt!

De kaartverkoop voor de concerten vindt plaats via www.luthersbachensemble.nl

Bij diverse horecagelegenheden in de binnenstad kan een speciaal concertmenu genuttigd worden. Hiervoor kan men direct zelf contact opnemen met deze horeca en vermelden dat het om het concert gaat van 17 december; eventuele dieetwensen zijn bespreekbaar. Restaurants die meedoen zijn:
– ’t Olde Regthuys, https://www.olderegthuyselburg.nl
– De Zilverzoen, https://zilverzoen.nl/
– Da Pietro, https://www.dapietro.nl/

Uitvoerenden tijdens het avondconcert:

Luthers Bach Ensemble (ripiënisten, solisten & barok-orkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda

Channa Malkin (sopraan) | Lucia Caihuela (sopraan) | Robert Kuizenga (altus) | Benedict Hymas (tenor) | Marc Pantus (bas)

Houdt u er rekening mee dat u voor alle activiteiten een QR-code dient te overleggen – zowel bij het middagprogramma in het museum, in de horeca en bij het concert die avond zal erom gevraagd worden.