Nationaal Orgel Museum Collectie
Home >Activiteiten > Overige
Zomerse orgelfietstochten in de omgeving van Elburg

Dit zomerseizoen voeren twee informatieve en gezellige fietstochten langs een aantal interessante Noord-Veluwse orgels. Op zaterdag 20 juli en zaterdag 17 augustus zal organist Jos van der Kooy de verschillende orgels bespelen die tijdens de tocht worden aangedaan.  

 De eerste tocht wordt gehouden op zaterdag 20 juli, waarbij in Oosterwolde het orgel in de Hervormde kerk wordt bezocht. In Oldebroek worden het nieuwe Adema-orgel in de Vrij Evangelische Kerk, de Goede Herderkerk en de Lambertuskerk aangedaan.

De tweede tocht op zaterdag 17 augustus voert langs het Flentrop-koororgel in de concertzaal van woonboerderij ‘De Rozenhof’ te Doornspijk, waarna we in Nunspeet het Cavaillé-Coll-orgel in de Sionskerk en het gerestaureerde Van Dam-orgel in de Hervormde Dorpskerk zullen bezoeken.

Organist Jos van der Kooy is al meer dan een halve eeuw actief in het Nederlandse en internationale muziekleven. Hij was oa cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam, stadsorganist van Haarlem op het wereldberoemde Müllerorgel aldaar, en is op dit moment organist bij de Raad van State in Den Haag en van de Arminiuskerk te Rotterdam. Van der Kooy is hoofdvakdocent voor orgel, improvisatie en practicum musicae aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage en aan de Universiteit Leiden. Hij is ook bestuurslid bij het Nationaal Orgelmuseum.

De start van de fietstochten is beide dagen tussen 9.30 uur en 10.00 uur in het Nationaal 0rgelmuseum aan de Van Kinsbergenstraat 5 te Elburg en de afsluiting zal rond 15.00 uur ook weer zijn in het Orgelmuseum, waar een concert wordt gegeven op het Boon-Leeflangorgel in de concertzaal aldaar. De lengte van de tochten is circa 15-20 km.

Deelnamekosten, inclusief een drankje in de lunchpauze: 10 euro per persoon. Kinderen hebben gratis toegang. Graag contant betalen aan het begin van de tocht. U wordt verzocht zelf een lunchpakket mee te nemen.

Uw deelname zien we graag uiterlijk drie dagen voor de fietstocht tegemoet via: info@nationaalorgelmuseum.nl o.v.v. ‘orgelfietstocht’ met de datum van deelname.