Nationaal Orgel Museum Collectie
Home > Agenda > Overige
Verkoopbeurs klassieke muziek 19-20 oktober

Adventsconcerten in het Orgelmuseum!

In de adventstijd worden twee mooie concerten in het Orgelmuseum gehouden.

Op vrijdagavond 14 december zal Jan-Willem Jonkman het Boon-Leeflangorgel bespelen. Zijn concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Tijdens deze avond begint in Elburg ook het evement ‘Winter in de Vesting’, waarbij de binnenstad zal zijn omgetoverd in winterse kerstsferen. Ook op zaterdag 9 december zal dit evenement nog plaatsvinden.

Het concert van Jonkman is gratis toegankelijk.

Op vrijdagavond 21 december zal door het Orgelmuseum een muzikale adventswandeltocht door de historische binnenstad van Elburg worden georganiseerd.

De avond begint in Museum Elburg (let op: het adres is Jufferenstraat 8!) met een bespeling op het orgel in de voormalige kloosterkapel aldaar. Vervolgens zal gezamenlijk een bezoek worden gebracht aan het orgel van de christelijke gereformeerde kerk, en is het gezelschap welkom in de muziekkamer van de familie Hutten, alwaar met piano en alt enige liederen ten gehore gebracht zullen worden. De avond wordt afgesloten met een concert op het het Boon-Leeflangorgel in het Orgelmuseum.

Aanmelden is een vereiste, in verband met het beperkte aantal deelnemers! Aanmelden kan via info@nationaalorgelmuseum.nl of een telefoontje naar het museum, 0525 68 4220.