Nationaal Orgel Museum Collectie
Home > Activiteiten > Overige activiteiten

Grote depotverkoop 3 & 4 september 2021

Vanwege een verhuizing van ons depot wordt op vrijdag 3 en zaterdag 4 september een grote uitverkoop gehouden. Orgelboeken, (orgel)bladmuziek, cd’s, grammofoonplaten, ingelijste orgelfoto’s (groot én klein formaat), orgelcuriosa… er is van alles!

Let op: de depotverkoop vindt plaats bij ons depot, dus NIET bij het museum: Oostendorperstraatweg 1, 8081 RH Elburg-Oostendorp, op het terrein van kringloopwinkel ‘Dorcas’. U kunt hier ook uw auto parkeren.

Tijd: 10.-17.00 uur. Er kan niet gepind worden, dus denkt u eraan om contant geld mee te nemen. 

 

Sweelinck-concours op zaterdag 2 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober wordt in het museum een orgelconcours gehouden waarin het werk van Jan Pieterszoon Sweelinck centraal staat.
De deelnemers mogen voor hun uitvoering zelf bepalen welke van de orgels ze gaan bespelen. Ook het in het museum aanwezige klavecimbel mag worden ingezet. Naast de verplichting om één van Sweelincks variatiewerken te spelen, mogen de kandidaten een vrij werk van hooguit tien minuten kiezen.
De jury van het concours wordt gevormd door Jos van der Kooy, Henk Verhoef en Gert Oldenbeuving.
Er kunnen maximaal twaalf kandidaten meedingen en er is nog plek! Aanmelden kan tot 1 september 2021. De deelname kost € 25 per persoon. Verdere informatie en aanmelden via info@nationaalorgelmuseum.nl
Het concours wordt gehouden vanaf 13.00 uur die zaterdagmiddag. Mocht de 1.5 meter gehandhaaft moeten blijven, dan vindt het concours wellicht zonder publiek plaats. Voorafgaand aan het concours zal Jos van der Kooy om 10.30 uur een lezing over Sweelinck verzorgen – onder de conditie dat dit alleen door kan gaan als de 1.5 meter mag worden losgelaten.