Nationaal Orgel Museum Collectie
Home > Agenda > Lezingen

Lezingen in het Nationaal Orgelmuseum

Tijdens een lezing in het museum wordt steeds één onderwerp uit de orgel- of muziekgeschiedenis diepgravend behandeld door een deskundige, omlijst door beelden en/of muziekfragmenten die samen worden beluisterd en door de deskundige van commentaar worden voorzien.

De lezingen worden altijd gehouden op een zaterdagmiddag, en beginnen steeds om 14.00 uur. In het programma zit een pauze met koffie/thee en een versnapering. De lezing is rond 16.00 uur afgelopen.

De toegang voor een lezing is gratis. Bezoekt u ook het museum, dan betaalt u de normale toegangsprijs. Belangstellenden wordt met klem verzocht zich (ruim) vantevoren aan te melden, tot uiterlijk twee dagen voor aanvang van de lezing, via info@nationaalorgelmuseum.nl, alternatief via 0525 68 4220 (tijdens openingstijden van het museum).

In het verleden hebben we een aantal malen een lezing moeten afgelasten in verband met te weinig aanmeldingen. Op het allerlaatste moment melden zich dan soms toch nog meerdere mensen aan, zodat een lezing achteraf wél doorgang had kunnen vinden. Het is dus echt belangrijk voor de organisatie dat u niet tot de laatste dag wacht om uw interesse kenbaar te maken.  

Het programma voor het najaar van 2019 en januari 2020

21 december – Jan Zwart en zijn betekenis voor de Nederlandse orgelcultuur – inleider Jos van der Kooy. Tijdens deze lezing zal tevens een nieuw borstbeeld van Jan Zwart onthuld worden, dat dankzij donaties aan het museum een plaats in de vaste collectie krijgt.

11 januari 2020 – Die Neumeister Sammlung van J.S. Bach – Pieter van Dijk

 

 

masterclass Jos vd Kooy oktober 2017
Organist Jos van der Kooy tijdens een van onze lezingen