Home >Museum > Museum in de picture
Reportages vanuit het Orgelmuseum

Het Orgelmuseum is regelmatig onderwerp van een reportage. Hieronder vindt u een paar mooie voorbeelden.

Reportage MuseumTV 

MuseumTV kwam voor de tweede keer in coronatijd bij ons langs, om een mooie reportage te maken. In deze film, opgenomen in december 2021, tijdens een nieuwe lockdown van alle musea, vertelt organist Henk Verhoef over de bijzondere orgelbouwer Niehoff.
Het project is opnieuw mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Gelderland.

Reportage Museumstad Elburg
De musea in Elburg zijn verenigd in een aparte stichting: Museumstad Elburg. Vanuit deze stichting hebben we van alle elf aangesloten musea in het voorjaar van 2021 een korte introductiefilm laten maken. Dit is het filmpje dat in het Orgelmuseum werd opgenomen.
Mogelijk gemaakt dankzij een genereuze subsidie van de gemeente Elburg.

Reportage MuseumTV
MuseumTV maakte in december 2020 een reportage in het Orgelmuseum. Geïnterviewd werden de oprichter van het museum, Maarten Seijbel en zijn dochter Wilma, de huidige directeur. Daarnaast bespeelt Jos van der Kooy diverse orgels in het museum.
De opname werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Provincie Gelderland.

 

Parels en Passie
Het programma ‘Parels en Passie’ van Omroep Gelderland zette vrijwilligers in musea in het zonnetje. De reportage in ons museum werd gemaakt in 2016. Geïnterviewd werden oprichter Maarten Seijbel, voormalig orgelbouwer Han Reil en gastvrouw Tiny van Dijk.