header_museum_collectie
Home >Activiteiten > Concerten
Orgelbespelingen op het Leeflang-Boonorgel

Op deze pagina vindt u alles over de orgelconcerten die in het museum plaatsvinden.

Elke tweede zaterdag van de maand vindt een bespeling plaats op het Boon-Leeflangorgel. Het concert vangt aan om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De organist is steeds een professional of een semi-professional, zodat u altijd verzekerd bent van een kwalitatief goede uitvoering.

In de zomermaanden juli-augustus vindt elke wéék een concert plaats, maar dan op de dinsdagochtend om 11.30 uur en deze concerten duren een half uur.

De toegang tot de concerten is steeds gratis. Om een concert te bezoeken hoeft u geen entree voor het museum te betalen; na afloop kunt u een vrijwillige gift geven voor de instandhouding van onze orgels.

Wanneer u het museum wilt bezoeken, betaalt u de gewone toegangsprijs of kunt u uw Museumkaart gebruiken.

Uitvoeringen:

Zaterdagserie, aanvang 16.00 uur, concerten van een uur:

14 mei: Ingeborg van Dokkum, 11 juni: Piet van der Steen, 10 september: Henk Verhoef, 8 oktober: Harry Hamer, 12 november: Matteo Imbruno, 10 december: Jan Hage.

Zomerserie op dinsdagochtend, aanvang 11.30 uur, concerten van een half uur:

5 juli: Hans van Haeften, 12 juli: Jan Hogendoorn, 19 juli: Marijn Valk, 26 juli: Wibren Jonkers, 2 augustus: Jan Kees Karels, 9 augustus: Wout van der Linden, 16 augustus: Jurjan Lipke, 23 augustus: Ingeborg van Dokkum, 30 augustus: Martien van der Knijff.