header_museum_collectie
Home >Activiteiten > Tentoonstellingen
Acquarellen Marco Boer in het Orgelmuseum

Het Orgelmuseum presenteert tot en met het einde van dit jaar een tentoonstelling met werk van aquarellist Marco Boer. Uit elke Nederlandse provincie koos Boer een orgel dat hem trof en zette dit op het witte doek. Het levert een verrassend afwisselend en kleurrijk beeld op van grote, kolossale orgels als het Hinsz-orgel van de Bovenkerk in Kampen tot het lieflijke orgel van Séverin in de Onze Lieve Vrouw Basiliek in Maastricht.

Marco Boer (1973) wil met zijn aquarellen een representatief beeld geven van dit bijzondere cultureel erfgoed, ‘waar we normaal gesproken veel te vlug aan voorbijrennen’. Hij aquarelleert sinds 1997 en is daar sindsdien niet meer mee opgehouden. Boer geeft de voorkeur aan een geabstraheerde weergave van de realiteit: suggereren en de kunst van het weglaten horen bij hem.

Als autodidact heeft hij zich de kunst van het aquarelleren zodanig eigen gemaakt dat zijn werk inmiddels onder meer werd geëxposeerd in Taiwan, Canada, India, Italië, Indonesië en in Nederland. Hij won in binnen- en buitenland diverse prijzen met zijn werk.

De expositie van Marco Boer is te bezoeken tijdens openingstijden van het museum; hiervoor hoeft geen toeslag op de normale entreeprijs betaald te worden.

Voor meer informatie over de aquarellen van Marco Boer: www.watercolor.nl

Marco Boer
Marco Boer bij zijn expositie in het Orgelmuseum