header_museum_collectie
Home > Museum > Jeugd
Jeugd

Kinderspeurtocht

Voor kinderen vanaf circa 7 jaar is aan de balie een gratis speurtocht verkrijgbaar. Aan de hand van allerlei vragen bij objecten in het museum kunnen letters gevonden worden, waarmee uiteindelijk een woord ontstaat. Na afloop mogen de kinderen bij de balie een verrassing mee naar huis nemen!

Oscar het Orgelpijpje

Maak kennis met Oscar het Orgelpijpje! Sinds februari 2017 is het museum in het bezit van een animatiefilmpje dat speciaal voor het Orgelmuseum is gemaakt. Oscar is een orgelpijpje, dat op speelse wijze aan kinderen uitlegt hoe hij en z’n vriendjes een orgel laten klinken. Het is de bedoeling dat op termijn in elke zaal van het museum iets door Oscar wordt verteld.

Op dit moment draait het filmpje op het scherm in de centrale hal. Ook voor volwassenen is het erg leuk om eens te bekijken. U mag er gerust naar vragen! Bekijk hier het filmpje vanĀ Oscar het Orgelpijpje.

Download hier een kleurplaat van het Boonorgel!

Via de volgende link kunt u een mooie kleurplaat downloaden en printen van het Boonorgel. De tekening werd gemaakt door kinderboekenillustrator Marja Meijer.

Kleurplaat van het Boonorgel