Nationaal Orgel Museum Collectie
Home > Agenda > Masterclasses
Masterclasses

Masterclasses in het Orgelmuseum

Tijdens een masterclass wordt steeds één onderwerp diepgravend behandeld door een deskundige. De masterclasses vinden op zaterdag plaats, beginnen om 14.00 uur en duren inclusief een pauze met koffie/thee ongeveer tot 16.00 uur.

Aanmelden is een vereiste, bij voorkeur via info@nationaalorgelmuseum.nl, alternatief via ons telefoonnummer 0525 681486. Zonder aanmelding kunnen we u helaas niet toelaten. De toegang voor de masterclass van 23 december is gratis!

 

23 december – ‘Met kunst en vliegwerk’. Over de invloed van de liturgische enscenering van het kerstverhaal op de beeldende kunsten. Inleider: Eelco Elzenga

Wist u dat onder het voormalige -in de 18de eeuw afgebroken- orgel van de Bavo in Haarlem een tronie hing, die met z’n ogen kon rollen en een enorme bos haar op z’n hoofd had? Wat deed die kop daar, welke functie had het, wie werd hier verbeeld?

Eelco Elzenga, voormalig adjunct-directeur van Paleis Het Loo, zal aanstaande zaterdag op smakelijke wijze vertellen over deze en heel veel meer interessant volksvermaak in kerken in de Middeleeuwen, toegespitst op de kersttijd. Tijdens zijn masterclass zullen veel afbeeldingen worden getoond die u waarschijnlijk nog nooit gezien heeft. Een must see voor alle kunst-en muziekliefhebbers. Van harte welkom!

masterclass Jos vd Kooy oktober 2017
Organist Jos van der Kooy tijdens een van onze masterclasses