Nationaal Orgel Museum Collectie
Home > Agenda > Masterclasses
Masterclasses

Masterclasses in het Orgelmuseum

Na drie masterclasses dit voorjaar gaan we dit najaar verder met deze succesvolle serie, waarbij steeds één onderwerp diepgravend wordt behandeld door een deskundige. De masterclasses vinden op zaterdag plaats, beginnen om 14.00 uur en duren inclusief een pauze met koffie/thee ongeveer tot 16.00 uur.

De toegang bedraagt € 10 per persoon, te voldoen bij de entree van het museum (pinautomaat aanwezig). De masterclasses op 16 en 23 december zijn gratis te volgen. Aanmelden is een vereiste, bij voorkeur via info@nationaalorgelmuseum.nl, alternatief via ons telefoonnummer 0525 681486. Zonder aanmelding kunnen we u helaas niet toelaten.

Programma najaar:

21 oktober – ‘De grote orgelsonates’. Inleider: Jos van der Kooij

De bekende organist Jos van der Kooy (stadsorganist van Haarlem, als organist verbonden aan de Westerkerk in Amsterdam en de Raad van State in Den Haag) belicht de geschiedenis van sonates voor orgel. Bijzondere aandacht besteedt hij aan de 19e en 20ste  eeuw: Mendelssohn, Guilmant, De Lange, Elgar, Reger en Hindemith. Hij legt  verbanden met orkestwerken en pianoliteratuur. Een en ander illustreert hij met geluidsvoorbeelden op cd.

18 november – ‘Orgelsymfonieën’. Inleider: Petra Veenswijk

16 december – ‘Kerstmuziek voor orgel door de eeuwen’. Inleider: Maarten Seijbel

23 december – ‘Met kunst en vliegwerk’. Over de invloed van de liturgische enscenering van het kerstverhaal op de beeldende kunsten. Inleider: Eelco Elzenga